Rafting in zona Suncuius

Daca te-ai hotarat sa faci rafting in Suncuius, dar nu stii de unde sa incepi, ramai cu noi pentru a afla tot ce trebuie sa stii inainte de a ne vizita!

Vei trai cele mai faine senzatii si, daca ai noroc, vei experimenta caderi spectaculoase, gol in stomac, izbirea frontala de un val si categoric, o balaceala pe cinste!

Ce este raftingul?

Raftingul este un sport outdoor ce presupune coborarea pe rauri repezi de munte cu barca pneumatica. Spre deosebire de alte sporturi care se pot practica in zona Suncuius, acesta presupune o investitie relativ mai mica, mai ales ca, in cazul in care te incumeti sa incerci rafting-ul pe Crisul Repede, organizatorii evenimentelor de profil vor pune la dispozitia ta toate elementele de care ai nevoie.

Cu ce, cu cine si cand?

Pentru a face rafting in Suncuius ai nevoie de o barca pneumatica, costum complet de neopren, casca de protectie, vesta de salvare si padela. Cele mai potrivite perioade pentru rafting sunt primavara si toamna, cand debitul Crisului Repede creste datorita precipitatiilor.

Daca esti amator, nu-ti recomandam sa incerci raftingul fara ajutorul unui profesionist. El cunoaste curentii de aer si este in masura sa dea comenzile potrivite astfel incat sa te determine sa vaslesti corect.

Tot el este in masura sa iti dea informatiile necesare despre cum se actioneaza in cazuri extreme sau ce e de facut in caz de rasturnare. In astfel de momente este important ca fiecare membru sa poata actiona independent si rapid.

Zona de maxima atractivitate a Defileului Crisului Repede este cea dintre localitatile Suncuius si Vadul Crisului, cu o lungime de 3 km. Aici se mai practica si alte sporturi de apa precum kayaking sau canoe, dar la nivel mult mai restrans.

In general se porneste din zona Pesterii Ungurul Mare, dar daca debitul Crisului este foarte ridicat si localitatea Bratca este o optiune de luat in calcul ca punct de plecare. Pe sectorul Pestera Ungurul Mare – iesirea din localitatea Suncuius se dezvolta trei zone cu dificultate mai mare de parcurgere.

Descopera zona Suncuius – Bratca intr-un mod unic! Contacteaza-ne pentru a afla mai multe despre un sejur de vis, presarat cu aventura, in zona Vadu Crisului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *